top of page
Ribarska kuca Niko Kobas

Od mamine kuhinje do vođenja vlastita restorana, Niko i Ante svoje su živote isprepleli kulinarstvom, rezultati su vidiljvi u svakom nezaboravanom jelu Ribarske konobe -Kobas

JEDNOSTAVNO. PRIRODNO. ORGANSKO.

Konoba

KONOBA NIKO
Ribarska kuća, Kobaš

Obitelj Bilić doselila se u Kobas, na jugoistočni krak Pelješca prije gotovo četiri stoljeća. I tada, kao i danas, bavili su se ribanjem i zemljoradnjom. Braća Ante i Niko, sa svojim obiteljima jedni od rijetkih stanovnika uvale Kobaš, ne samo da su nastavili dugogodišnju tradiciju, već su je i proširili s ponudom domaćih proizvoda i povrća koje možete kušati u zasigurno jednom od najoriginalnijih konoba Jadranskog mora.

​Osim vještine u pripremanju hrane koja Niku i Anti sigurno ne nedostaju, glavna tajna ukusno pripremljenih jela, bez obzira radilo s o ribi, mesu ili povrću, krije su u domaćim namirnicama. Svo povrće koje izazi na stol restorana (rajčice, tikvice, balančane, paprike, salata...) uzgaja se na pljeskovitoj zemlji iza kuće na prirodan i tradicionalan način bez dodavanja bilo kakvih gnijiva i aditiva.

Ne treba zaboraviti ni svježinu primarnih namirnica poput ribe, školjka, jastoga i gambora koje  - umjesto u hladnjacima - pripremu čekaju u moru, u mrežama pred restoranom. Stoga sve što se tako jede ima poseban okus, bez obzira radi li se o klasično pripremljenoj ribi, pogači ispod peke ili nekom od njihovih tajnih specijaliteta.

bottom of page