Ribarska kuca Niko Kobas

Od mamine kuhinje do vođenja vlastita restorana, Niko i Ante svoje su živote isprepleli kulinarstvom, rezultati su vidiljvi u svakom nezaboravanom jelu Ribarske konobe -Kobas

JEDNOSTAVNO. PRIRODNO. ORGANSKO.

Konoba

KONOBA NIKO
Ribarska kuća, Kobaš

Obitelj Bilić doselila se u Kobas, na jugoistočni krak Pelješca prije gotovo četiri stoljeća. I tada, kao i danas, bavili su se ribanjem i zemljoradnjom. Braća Ante i Niko, sa svojim obiteljima jedni od rijetkih stanovnika uvale Kobaš, ne samo da su nastavili dugogodišnju tradiciju, već su je i proširili s ponudom domaćih proizvoda i povrća koje možete kušati u zasigurno jednom od najoriginalnijih konoba Jadranskog mora.

​Osim vještine u pripremanju hrane koja Niku i Anti sigurno ne nedostaju, glavna tajna ukusno pripremljenih jela, bez obzira radilo s o ribi, mesu ili povrću, krije su u domaćim namirnicama. Svo povrće koje izazi na stol restorana (rajčice, tikvice, balančane, paprike, salata...) uzgaja se na pljeskovitoj zemlji iza kuće na prirodan i tradicionalan način bez dodavanja bilo kakvih gnijiva i aditiva.

Ne treba zaboraviti ni svježinu primarnih namirnica poput ribe, školjka, jastoga i gambora koje  - umjesto u hladnjacima - pripremu čekaju u moru, u mrežama pred restoranom. Stoga sve što se tako jede ima poseban okus, bez obzira radi li se o klasično pripremljenoj ribi, pogači ispod peke ili nekom od njihovih tajnih specijaliteta.

press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
1/2